Menu Sluiten

Oecumenische Taizéviering op zondag 13 oktober

In de Joriskerk in Heumen is op zondagmorgen 13 oktober om 10.00 uur een oecumenische Taizéviering. Het thema voor deze dienst is: “Kom, Heer, open in ons de poorten van uw koninkrijk”.

Het is een viering die het karakter heeft van een Taizéviering. Taizévieringen zijn meditatieve religieuze oefeningen, die geïnspireerd zijn door de oecumenische gemeenschap in Taizé. Er klinken Taizéliederen, die we een aantal keren zullen herhalen, zodat ze gaan fungeren als meditatie. De cantorij zal de liederen ondersteunen, maar het is de bedoeling dat iedereen meezingt.

De viering bestaat verder uit gebeden, een korte bijbellezing en een meditatieve stilte. Muzikale ondersteuning wordt geboden door de muziekgroep van de protestantse kerk Heumen. De cantorij en muzikanten staan onder leiding van Tineke Joldersma.

De viering is voorbereid door leden van de R.K parochie Heumen en de Protestantse Gemeente Heumen. Na afloop is er een collecte bij de uitgang en is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken en elkaar te ontmoeten in de Terp. Iedereen is van harte welkom!