Activiteiten in de week


Avond voor de contactpersonen

September 2018

Een keer per jaar wordt voor de contactpersonen een contactavond georganiseerd door het pastoraal team.
Dit jaar was het thema: Symbolen.

We startten met een maaltijd waar ieder iets voor had meegebracht.
Aansluitend luisterden we naar uitleg van Susan Buijzert over de geschiedenis en de techniek van het quilten en bekeken prachtige quilts.
Maar we gingen zelf ook creatief aan de slag met het thema, men koos onder andere voor:
Geloof, hoop en liefde, het avondmaal, het leven is waard geleefd te worden, loslaten, vertrouwen, de appel valt niet ver van de boom, verlangen naar vrede. Een impressie van de avond vindt u hier onder.

2018.09_Contactavond3.JPG   2018.09_Contactavond6.JPG

2018.09_Contactavond5.JPG   2018.09_Contactavond4.JPG

2018.09_Contactavond2.JPG   2018.09_Contactavond1.JPG

Het resultaat mag er zijn ....

2018.097.JPG

Dubbel_bl_lijn.png

Actie Schoenmaatje van Edukans 2017

 

17-11-Schoenmaatje.JPG


Aktie Schoenmaatje 2017 groot succes met 75 dozen!

Dit jaar hebben we een groot succes geboekt met de aktie schoenmaatje van Edukans. Het startsein werd gegeven op de buitendag, de kinderen hebben schoenendozen versierd en er was een workshop om van vilt een tasje te maken.
Het doel werd op 60 dozen gezet, best spannend of zo'n hoog aantal gehaald zou worden. Vanuit de kindernevendienst werden er wekelijks 2 dozen bijgemaakt, maar ook vanuit de kerk kwamen de dozen. Wekelijks groeide de stapel dozen in de kerk. De laatste week werd erg spannend, maar het is ons gelukt om de teller op 75 dozen te laten eindigen!
Geweldig bedankt allemaal voor het enthousiasme waarmee een ieder de dozen met plezier en liefde heeft gevuld.
 
Namens de KND,
Didi Oude Egberink
 
 
 
 
Dubbel_bl_lijn.png

Senioren op excursie

17_senioren4.JPG


Uitstapje Senioren naar Klooster Elsendael in Boxmeer op 8 juni 2017

Eens per jaar trekken de Senioren er op uit! Deze keer naar het voormalige klooster van de Zusters Carmelitessen in Boxmeer. We vertrokken om 9.45 uur met 3 auto’s vanaf De Horst en iedere auto pikte op de route deelnemers die buiten Malden wonen op. Precies om half elf reden we door de kloosterpoort.

Het klooster is inmiddels door de zusters verlaten en er is nu een hotel in gevestigd. De koffie met heerlijk gebak stond al klaar, dat had Marijke prima geregeld. Daarna begaven we ons naar de kapel. Veel herinnert nog aan de zusters. Onze gids Eva kon er bevlogen over vertellen. Bijvoorbeeld over het habijt van de zusters. En de sluier. Zusters die van huis uit een bruidschat meebrachten, destijds 5.000 guldens, mochten na hun professie een zwarte sluier dragen, de “arme” zusters moesten het met een witte doen. Ja, onderscheid moet er zijn, zelfs in het klooster. Het waren slotzusters, dus contact met de buitenwereld was niet toegestaan. Later werden de regels wel versoepeld, Met name na het Vaticaans concilie ten tijde van Mgr. Bekkers. Gelovigen van buiten die de zondagse mis wilden bijwonen hadden een eigen ingang. Zij kregen de zusters dus nooit te zien, en omgekeerd was dat ook zo.

Na een kopje koffie als afsluiting, en na een heel gezellige en leerzame morgen kwamen we tegen 12.45 uur weer in Malden aan en gelukkig, zowel op de heen- als op de terugweg hadden we geen last van files. 

17_senioren3.JPG17_senioren2.JPG17_senioren1.JPG

Dubbel_bl_lijn.png

 

Studiedag van de cantorij op 12 januari 2017

1701-workshop1.jpg

Zaterdag 12 januari hebben we een studiedag gehad onder de bezielende leiding  van Elske te Lindert, kerkmusicus uit Doetinchem.

We hebben flink gewerkt aan de zangtechniek, geroken aan mooie muziek en natuurlijk hebben we ook uit het liedboek gezongen. 

De dag hebben we afgesloten met een middaggebed waarin het aangeleerde van de ochtend terug kwam.
Ook genoten we van een  heerlijke uitgebreide lunch!
Het was een fantastische dag waarin er naast tijd voor muziek ook tijd voor elkaar was.

Tineke  Joldersma  

1701-workshop3.jpg

 
 
 
Tineke bedankt Elske voor de geslaagde studiedag
 
1702 FullSizeRender.jpg
 
Dubbel_bl_lijn.png

Monumentendag in de St Joriskerk

Op monumentendag waren er in de St Joriskerk in Heumen een aantal iconen tentoongesteld.
Over de herkomst van deze iconen zie website.

16_09_Monumenten1.jpg 16_09_Monumenten3.jpg

16_09_Monumenten2.jpg

Dubbel_bl_lijn.png

 

18.04_schoonmaken.jpg

Schoonmaakwerkdag van de kerk april 2018

Grote dank aan Peter, Willem, Marianne, Marijke, Leo, Pieter, Elly, George, Ria, Aad, Corrie, Jaap en Henk de vrijwilligers die 14 april om 9.30 zich melden bij de kerkdeur in Heumen om mee te helpen met de grote schoonmaak.
Er is veel werk verzet.
Het was gezellig en er werd veel besproken onder het genot van de wel verdiende koffie met koek. De aspergesoep met broodjes gingen er ook in als koek. De werkzaamheden zijn verricht van de nok op zolder tot onder de plint van de verwarming en van voorin de kerk tot en met de toren. Ook rond de kerk buiten de voegen van de klinkers van onkruid ontdaan. Jaap van Neerbos koos om de paden op de begraafplaats onderhanden te nemen hele maal in zijn eentje.

Nogmaals grote dank,

Henk van den Heuvel


Haag_knippen_begraafplaats.JPG

 

 

 

 

En ook dank aan de gemeenteleden George, Hans, Ernst, Bert en Arend die gewapend met hark en schoffel op dinsdag 26 juni 2018 op de protestantse begraafplaats in Heumen hebben geholpen om het afval van de geknipte haag bij elkaar te harken en af te voeren. Ook de paden werden weer keurig bijgewerkt.