Menu Sluiten

Terugblik op het afscheid van Hermen

Op 1 september heeft dominee Hermen Kroesbergen, in een volle Joriskerk, afscheid genomen van de Protestantse Gemeente Heumen. De viering werd omlijst met muziek van de muziekgroep en zang van de Cantorij.

Hermen kwam in 2020 naar Heumen. Eerder was hij predikant in Oudenhoorn op Voorne-Putten. Daarna gaf hij, samen met zijn vrouw Johanneke, les aan aanstaande predikanten in protestantse kerken in Zambia. Vervolgens heeft hij in Pretoria (Zuid-Afrika) een boek geschreven over geloofstaal.

Op 27 september 2020 begon hij als predikant in Heumen. Zijn intrede deed hij in de katholieke Georgiuskerk tegenover de Joriskerk. In coronatijd was in die kerk voldoende ruimte om afstand te kunnen houden.

Wim Buijzert, voorzitter van de kerkenraad, bedankte Hermen voor zijn inzet, liefde en overtuiging voor het werk dat hij voor de kerk deed. Daarna werd hij toegezongen met het lied ‘Vertrouw de nieuwe wegen, waarop de Heer ons leidt’ van Klaus-Peter Hertzsch.

Hermen houdt van kano’s. Daarom werden door de kinderen van de kindernevendienst kanokoeken versierd.

Op 15 september begint Hermen als predikant van de protestantse gemeente Zuiderwoude – Uitdam – Broek in Waterland. Deze drie gemeenten zijn in 2021 gefuseerd tot een gemeente en deze plaatsen zijn net boven Amsterdam gelegen. Vanaf die datum is dominee Derk Blom uit Cuijk consulent (waarnemer) van de protestantse gemeente in Heumen.