Docenten zonder grenzen            

Wij zijn vier docenten van het Maaswaal College (UNESCO-school) en reizen in oktober met Edukans naar Afrika. De stichting Edukans ondersteunt wereldwijd het onderwijs aan kinderen, zoals met onderwijsmiddelen en ondersteuning van docenten. Dit is een geweldige kans voor ons om ervaringen op te doen binnen een andere cultuur en het onderwijs in een ontwikkelingsland te ondersteunen en te verbeteren. In Ghana zullen we op diverse scholen lessen observeren en onze Afrikaanse collega’s helpen bij het lesgeven. U moet zich voorstellen dat de klassen daar heel groot zijn (80-100 leerlingen) en de leermiddelen die ze tot hun beschikking hebben minimaal zijn.
In Wijchen gaan we onze leerlingen in de Aardrijkskundelessen kennis laten maken met dit land. Zij gaan in de kunstlessen een tekening maken van hun leven in Nederland. Deze werkstukken nemen wij mee en overhandigen deze aan de Ghanese kinderen. Andersom gaan wij aan hen vragen hun leven te tekenen. We hopen dat de kinderen op deze manier inzicht krijgen in elkaars leven.
Er lopen al verschillende acties om geld in te zamelen. Zo bakken leerlingen appelflappen en organiseren we een quiz-avond voor dit doel.
Inmiddels hebben wij van de Diaconie Protestantse Gemeente Heumen een mooie bijdrage ontvangen voor ons project, waarvoor onze hartelijke dank.


Als u ons project wil volgen klik dan op de website van Edukans
U heeft op die site tevens de mogelijkheid nog een donatie te doen.

Educans-1.jpg

Met dankbare en reislustige groet,
Rian Albers, Myrthe Langenhuijzen, Elise Jacobs en Renée Mulder